Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г.

Мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • свинско месо - 400 г
  • телешко месо - 400 г
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се нарязват на средни парченца. Не се белят, махат се само краищата.

Празът се нарязва на ситно и заедно с нарязаните тиквички се задушават с малко вода и 1 ч.ч. олио до омекване на зеленчуците.

Да не се задушава много време, т.к. тиквичките стават на каша.

За тази мусака с тиквички те трябва да се задушат и да се запазят цели парченцата.

Месото се измива добре, нарязва се на дребни парченца и се смила с месомелачка. Най-добре е да се смели преди готвене, за да е добре измито и прясно.

Смляното месо се запържва с 1 ч.ч. олио до получаване на трохи.

Изсипва се в засилените зеленчуци.

Прибавя се 1 с.л. червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Разбърква се добре, прибавя се малко топла вода и се мусаката пече по изпаряване на водата.

10 мин преди ястието да е готово, се прибавят нарязаният на ситно копър и магданоз без дръжките.

Тази мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г. е много вкусна! Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: