Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шафранов сладкиш със сладко от вишни

Шафранов сладкиш със сладко от вишни

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Шафранов сладкиш със сладко от вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • орехи - 2 с.л. ядки
  • масло - 50 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 к.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • шафран - 0.5 г
  • сладко от вишни - 1/2
  • бисквити - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко леко се загрява и в него се изсипват шафранът и желатинът.

Разбъркват се и се оставят за 20 минути, докато се отпуснат.

Яйцата, пудрата захар, ванилията и царевичното брашно се разбиват до хомогенност.

След това се добавят киселото мляко и прясното мляко с отпусналите се в него желатин и шафран.

Всичко това се разбърква и се прехвърля в малка тенджера.

Вари се на слаб огън в продължение на 5 минути при интензивно разбъркване.

Получения шафранов крем оставя, докато се охлади.

През това време в блендер или друг уред се смилат бисквитите заедно с ореховите ядки.

Маслото се втечнява и се прибавя към бисквитите. Бъркат се енергично до пълно усвояване на маслото.

Получената гъста бисквитена смес се прехвърля в подходяща форма и се оформя като основа.

Върху нея се подреждат вишните от половин бурканче сладко от вишни.

Отгоре се залива с охладената смес, която сме варили.

Сладкишът се оставя за два часа в хладилник.

Шафранов сладкиш със сладко от вишни се хапва в охладено състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: