Печена тиква с анасон

Печена тиква с анасон
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Печена тиква с анасон - един по-различен вкус, който със сигурност ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр.
  • ром - 1 капачка
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • краве масло - бучка
  • анасон - 1 бр.
  • още
  • мед
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете тиквата от семките. Сложете я в тавичка.

Поръсете с кафявата захар.

Нарежете маслото.

Сложете анасона и полейте с рома.

Поставете в студена фурна на 160 градуса за около 3 часа.

През това време поливайте печената тиква от време на време с течността от нея.

Извадете и сервирайте поръсена с орехи и мед.

Печената тиква с анасон може да се консумира както топла, така и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: