Френска млечна супа

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Френска млечна супа
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - 400 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • бяло вино - 75 мл
  • кашкавал - 75 г
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На много слаб огън разтопете маслото и внимателно и бавно прибавете брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато брашното започне да потъмнява.

Щом брашното започне да променя своя цвят, прибавете и горещия пилешки бульон заедно с предварително затопленото прясно мляко.

Изсипвайте бавно на тънка струя, като непрекъснато бъркайте енергично. Не бива да се получават бучки. Ако все пак това стане, може да поправите това, като пасирате сместа.

Към сместа се добавя и виното. Усилване котлона на средна степен и оставяме нашата френска супа да поври 10-15 минути.

През това време се настъргват кашкавалът и се добавя към млечната супа. Разбъркайте отново.

Следва застройката. Жълтъкът се разбира заедно със готварската сметана. Сместа се изсипва към млечната супа бавно, като през това време не спирате да я бъркайте.

Внимавайте да не се получат бучки.

Ако все пак това се получи, отново използвайте пасатора на помощ.

Млечната френска супа трябва да е идеално гладка.

Подправете със сол, смян черен пипер и индийско орехче на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: