Начин на приготвяне
Чудесен хрупкав хляб се получи и е много вкусен!
В топлата вода се натрошава маята с малко захар и се разбърква. Оставя се да бухне.
Смесват се двата вида брашно и сол в тавичка. Налива се шупналата мая, прибавяме олио и всички видове семена. Разбърква се с вилица на гъсто тесто, леко се измесва и разстиламе в тава 24 см върху хартия за печене.
Оставя се на топло да бухне хлябът 40 минути, намазва се отгоре с олио и поръсваме малко царевично брашно.
Печем царевичния хляб в загрята фурна 180 С до готовност, ухае страхотно на пресен хляб.
Изважда се и охладен се нарязва на парчета.
Сервираме хрупкав царевичен хляб със семена с парче сирене и шарена сол!
Уникално вкусно е!