Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хрупкав царевичен хляб със семена

Хрупкав царевичен хляб със семена

Хрупкав царевичен хляб със семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • захар - 1 равна ч.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • топла вода - 200 мл
  • царевично брашно - 150 г
  • брашно - 300 г бяло
  • слънчогледови семена - 2 с.л. сурови в тестото
  • ленено семе - 1 ч.л. смляно
  • лешници - 1 с.л. нарязани
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен хрупкав хляб се получи и е много вкусен!

В топлата вода се натрошава маята с малко захар и се разбърква. Оставя се да бухне.

Смесват се двата вида брашно и сол в тавичка. Налива се шупналата мая, прибавяме олио и всички видове семена. Разбърква се с вилица на гъсто тесто, леко се измесва и разстиламе в тава 24 см върху хартия за печене.

Оставя се на топло да бухне хлябът 40 минути, намазва се отгоре с олио и поръсваме малко царевично брашно.

Печем царевичния хляб в загрята фурна 180 С до готовност, ухае страхотно на пресен хляб.

Изважда се и охладен се нарязва на парчета.

Сервираме хрупкав царевичен хляб със семена с парче сирене и шарена сол!

Уникално вкусно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: