Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на малки късчета.
Сложете го в купа, залейте го с две чаени чаши студена вода и 1 ч.л. сода бикарбонат.
Оставете го така за около 30 минути.
Отцедете месото. Нанижете малки дървени шишчета.
Изсипете брашното в купа, добавете мащерката, червения и черен пипер. Добавете пресования чесън и налейте газираната вода. Разбъркайте до хомогенност.
Загрейте олио за пържене в дълбок тиган.
Оваляйте всяко шишче в брашно, а след това потопете в темпурата.
Изпържете до златисто от всички страни пилешките шишчета.
Отцедете шишчетата от излишната мазнина върху домакинска хартия.
Поднесете вкусните парти пилешки шишчета в темпура с подходяща салата.
Да ви е вкусно!