Супа от свински крака, уши и джолан

SimonaSimona
Чирак
58
92
03/02/2020
"Ако обичате свинско месце, тази супичка със сигурност ще ви допадне "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 971
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински крака - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр
  • свински джолан - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 3 с.л
  • вода - 1 и 1/2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета, ушите и джоланът се почистват добре.

Слагат се в тенджера под налягане, налива се водата и се сваряват за около 1 час.

Вече сварените свински уши, крака и джолан се обезкостяват и нарязват на малки парчета.

Бульонът се прецежда. Скилидките на чесъна се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Към парчетата се добавя прецеденият бульон, нарязаният на ситно чесън, черния пипер, солта и оцета.

Супата от свински крака, уши и джолан може да се консумира и студена във вид на пача.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар