Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Зеленчукова кремсупа с гъби

Зеленчукова кремсупа с гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Зеленчукова кремсупа с гъби
Снимка: Христина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • печурки - 800 г култивирани
  • картофи - 3
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава кромид
  • червени чушки - 1
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 ч.ч. глава, нарязана на кубчета
  • зехтин - 2 с.л.
  • слънчогледово масло - 2 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на едро – едрите на четири, средните на две, малките цели.

Сложете ги в тенджера заедно едро нарязаните зеленчуци, зехтин, черен пипер и сол.

Оставете да поврат 40 мин. След това извадете гъбите и ги оставете настрани.

Останалата гъба, ситно нарязана, запържете в слънчогледовото олио и прибавете в тенджерата при гъбената супа.

Пасирайте, добавете кравето масло и гъбите. Готово.

Имате превъзходна зеленчукова кремсупа с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: