Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Страхотен крем карамел в купички

Страхотен крем карамел в купички

редакция:
Страхотен крем карамел в купички
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Отивайте на пазар за купички, че тук имаме рецепта за страхотен крем карамел, приготвен в такива."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За карамела
  • захар - 200 г
  • вода - 1 с.л.
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбиваме яйцата със захарта, ванилията и постепенно се добавя прясното мляко.

След това се заемаме с приготвянето на карамела.

В касерола се смесват захарта, водата и лимоновият сок, бъркат се до умерено до златисто.

Изсипете на дъното на купички, а отгоре яйчената смес.

Печете крем карамела в купички на 160 градуса на водна баня за около час, като внимавате да не завира водата.

Моят страхотен крем карамел в купички е готов!

Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

* Купички за крем карамел можете да си вземете от посочения линк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвах рецептата получи се страхотен крем карамел, но 40 минути на 160° после увеличих на 180°за още 30 минути - получи се отгоре страхотен загар и да знаете трябва тавичката да е в средата на фурната за да не заври водата, ако видите, че почва водата да завира сипете студена вода.
08.01.2025 22:07
Анонимен
Анонимен
Според мен на 160 градуса няма да хване коричка, но пък крем карамелът е много вкусен!
12.12.2024 20:17
Анонимен
Анонимен
Превъзходна рецепта! За първи път правя крем карамел и спазих всичко по рецептата, дори и печенето!
Благодаря!
18.01.2025 20:33
Анонимен
Анонимен
А фурната трябва ли да се загрее предварително? А наистина ли за 6 купички е нужно 1 л. мляко? А наистина ли са нужни 8 яйца? А наистина ли се пече на 160°? А наистина ли ще стане готов крем карамела за 20 мин.? Зададени така въпросите подсказва, че рецептата не е вярна!!!
24.12.2024 12:08
1
Анонимен
Анонимен
Става разкошен крем карамел, благодаря за рецептата.
16.11.2024 15:05
1
Анонимен
Анонимен
Печенето на два реотана ли трябва е или само на горен ?
07.06.2024 19:32
1
Петя Георгиева Дадачева
Петя Георгиева Дадачева
Захарта се карамелизира първо след това се сипва в купичките !!!!!!!!
30.09.2023 21:12
2
2
2
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
160 градуса е прекалено ниска температура, по-добре да е около 170-180 градуса!
31.12.2022 00:11
9
7
1
Покажи всички подкоментари