Домашна дърпана баница

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
100
519
221
279
1
04/02/2020
"Задължително опитайте тази рецепта за дърпана баница, ще останете очаровани"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 722
  • Преглеждания за месеца1216
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 600 г/ако е нужно, добавете още/
  • вода - 300 мл хладка
  • олио - 7 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • оцет - 1 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • мазнина - олио, масло, маргарин за ръсене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко и еластично тесто /аз пуснах машината/.

Оставете час да почине.

Разделете на 6-7 топки и започвате да дърпате.

Първо раздърпайте с ръка всяка топка. Поставете на намаслена повърхност и продължавайте да раздърпвате /за начало може леко да разточите с точилка/.

Раздърпват се крайчетата с пръсти.

Трябва да стане много тънка кора, да прозира през нея. Не се притеснявайте, ако някъде се скъса.

С нож изрежете по-дебелите краища.

Намазнете и посипете с натрошено сирене. Навийте на руло.

Навийте като охлюв всички кори за баницата в намазнена тава. Отгоре разпределете парченца масло.

Печете витата баница в предварително загрята фурна до зачервяване.

Напръскайте обилно готовата домашна дърпана баница с вода /около 3/4 ч.ч./, завийте с кърпа и оставете да омекне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Красимира Андреева
Получи се страхотна баничка. Децата и всички у дома много я харесаха.
0
0