Пълнени гъби с бекон, праз и сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
143
29
359
1
05/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват много добре, почистват се от пънчетата и се заливат със студена вода за 10 мин.

Изцеждат се и се нареждат в тава, заливат се с 1 ч.ч. олио и се задушават 10 мин в предварително загрята фурна.

Празът се нарязва на много ситно. Задушава се с 1 ч.ч. олио до омекване, слага се черен пипер и сол на вкус.

Гъбите се пълнят след задушаването с малка кафяна лъжичка, като най-отдолу се слага задушен праз, след това се слага малко парченца сирене, отгоре нарязан на дребно бекон и парченце масло.

Печем пълнените гъби с бекон, праз и сирене за 20 мин на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар