Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с бекон, праз и сирене

Пълнени гъби с бекон, праз и сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пълнени гъби с бекон, праз и сирене
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • сирене - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • бекон - 100 г
  • олио - 2 ч.ч.
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват много добре, почистват се от пънчетата и се заливат със студена вода за 10 мин.

Изцеждат се и се нареждат в тава, заливат се с 1 ч.ч. олио и се задушават 10 мин в предварително загрята фурна.

Празът се нарязва на много ситно. Задушава се с 1 ч.ч. олио до омекване, слага се черен пипер и сол на вкус.

Гъбите се пълнят след задушаването с малка кафяна лъжичка, като най-отдолу се слага задушен праз, след това се слага малко парченца сирене, отгоре нарязан на дребно бекон и парченце масло.

Печем пълнените гъби с бекон, праз и сирене за 20 мин на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: