Бисквитена торта с портокалов сок

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
978
05/02/2020
"Цветове да искате - тази бисквитена торта е истинска красавица "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 173
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 и 1/2 пакет обикновени
  • прясно мляко - 1.5 л
  • пудинг - 3 бр. ванилов на д - р Йоткер
  • портокалов сок - 300 мл
  • желатин - 3 бр. на д - р Йоткер,
  • захар - на вкус
  • портокалова есенция - няколко капки
  • сладкарска боя - оранжева, няколко капки
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ваниловият пудинг се приготвя, както е по рецептата на опаковката.

В една тенджерка отделих част от него и вътре изсипах портокаловия сок.

Изравних леко температурата на сока, сипвайки в купичката малко от горещия пудинг, тъй като има голяма вероятност кремът да се пресече.

Преди да сваля от котлона, добавих разтворения и разтопен желатин /аз го слагам, за да стегне хубаво и да може да се реже на хубави парчета/.

Желатин слагам и в двете смеси.

Във формата за кекс изсипах първо малко от портокаловия пудинг и го сложих във фризера за 15 мин, за да стегне.

След това сложих цели бисквити и така и с другите три пласта.

Получи се страхотна бисквитена торта, която накрая украсих с шоколадови пръчици.

Източник на тази бисквитена торта с портокалов сок: Toshka Ivanova - Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар