Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с портокалов сок

Бисквитена торта с портокалов сок

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Бисквитена торта с портокалов сок
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
05/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Цветове да искате - тази бисквитена торта е истинска красавица"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 300 г
  • прясно мляко - 1.5 л
  • ванилов пудинг - 3 бр. по 60 г на др Йоткер
  • портокалов сок - 300 мл
  • желатин - 30 г
  • захар - 150 г
  • портокалова есенция - няколко капки
  • сладкарска боя - оранжева, няколко капки
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ваниловият пудинг се приготвя, както е по рецептата на опаковката.

В една тенджерка отделих част от него и вътре изсипах портокаловия сок.

Изравних леко температурата на сока, сипвайки в купичката малко от горещия пудинг, тъй като има голяма вероятност кремът да се пресече.

Преди да сваля от котлона, добавих разтворения и разтопен желатин /аз го слагам, за да стегне хубаво и да може да се реже на хубави парчета/.

Желатин слагам и в двете смеси.

Във формата за кекс изсипах първо малко от портокаловия пудинг и го сложих във фризера за 15 мин, за да стегне.

След това сложих цели бисквити и така и с другите три пласта.

Получи се страхотна желирана бисквитена торта, която накрая украсих с шоколадови пръчици.

Източник на тази бисквитена торта с портокалов сок: Toshka Ivanova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: