Телешки пържоли с гъби и лук на фурна

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
675
474
261
06/02/2020
"Вечерята е готова - телешки пържолки с гъби и лук "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 958
  • Преглеждания за месеца626
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме 2 супени лъжици масло в тиган на умерен огън. Прибавяме телешките пържоли и запържваме леко по минутка за всяка страна.

Изваждаме в друг съд месото, и в същата мазнина запържваме нарязания на полумесеци лук и гъби.

Задушаваме с 50 мл прясно мляко.

Щом зеленчуците поомекнат връщаме пържолите и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка на вкус.

Тележлите пържоли заедно с лука и гъбите запичаме във фурна. Първите 30 мин. печем под фолио на 220 градуса. След което откриваме и печем още 15 мин. на 200.

За гарнитура на пържолите добавете карамелизирани моркови.

Телешките пържоли с гъби и лук на фурна са готови.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар