Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани по гръцка кето рецепта

Пълнени патладжани по гръцка кето рецепта

Пълнени патладжани по гръцка кето рецепта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • зехтин
  • олио - 1 с.л. от авокадо
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки счукани
  • кайма - 500 г телешка от бут
  • риган - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • течна сметана - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - пушен
  • овче сирене - малтийско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвам на половинки 3 патладжана, с лъжичка издълбавам средата, която се запазва. Намазах зеленчуковите лодки със зехтин, за да не изсъхнат.

В тиган загрявам 1 с.л. олио от авокадо и запържвам 1 глава лук, нарязан на ситно, 2 скилидки счукан чесън и 500 г телешка кайма от бут.

Добавят се 1 ч.л. риган, сол, черен пипер, пушена паприка, кимион.

След като леко се запържи, добавям 2 с.л. доматено пюре, 100 мл бяло вино и 100 мл течна сметана.

След като течността леко се изпари, гася котлона, пълня половинките патладжани и редя в тавичка за печене.

Отгоре настъргах овче малтийско сирене и наредих слънчеви домати в зехтин и люто чушле от буркан.

Поръсих с още риган, покрих с фолио така приготвените пълнени патладжани.

Пълнените патладжани по гръцка кето рецепта се пекат на 200 градуса за 35 мин.

След това фолиото се маха и се допичат се още 15 мин. за да имаме и вкусно печено сирене върху тях.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: