Начин на приготвяне
1. Една глава карфиол се разделя на цветчета и се вари в подсолена вода за около 10 мин.
2. Загрейте фурна на 200 градуса.
3. Разтелете в намазнена длан кайма колкото за голямо кюфте, сложете в средата по 1 цвете сварен карфиол. Направете на топка /кюфте. Увийте плътно с парче бекон.
4. Наредете кето кюфтенцата в тавичка, постлана с хартия за печене.
5. Печете за около 35 -45 мин., в зависимост от фурната ви. Търсим запечена коричка на бекончето.
6. Сервирайте тези сочни кюфтенца с гарнитура по ваше желание.
Вкусна кето рецепта, която трябва да опитате!
Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа