Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кето кюфтенца, увити в бекон

Кето кюфтенца, увити в бекон

Кето кюфтенца, увити в бекон4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • бекон - 12 резена пушен
  • смес за кюфтенца
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • чесън - 3 скилидки скълцан
  • риган - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 1/4 настърган Гранада Падано /или Пармезан/
  • сирене - 1 ч.ч. настърган Чедър
  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Една глава карфиол се разделя на цветчета и се вари в подсолена вода за около 10 мин.

2. Загрейте фурна на 200 градуса.

3. Разтелете в намазнена длан кайма колкото за голямо кюфте, сложете в средата по 1 цвете сварен карфиол. Направете на топка /кюфте. Увийте плътно с парче бекон.

4. Наредете кето кюфтенцата в тавичка, постлана с хартия за печене.

5. Печете за около 35 -45 мин., в зависимост от фурната ви. Търсим запечена коричка на бекончето.

6. Сервирайте тези сочни кюфтенца с гарнитура по ваше желание.

Вкусна кето рецепта, която трябва да опитате!

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: