Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от пушена скумрия

Мус от пушена скумрия

Мус от пушена скумрия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • скумрия - 350 - 400 г пушена
  • лимонов сок
  • лимони - 1 бр. кора
  • черен пипер
  • яйца - 5 бр.
  • доматена паста - 4 с.л.
  • течна сметана - 200 мл гъста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са ни 350-400 г пушена скумрия, която се овкусява с лимонов сок, кората на лимон и черен пипер.

След 10 мин. с помощта на 2 вилици я разделяме на малки части.

Разбиваме 5 яйца, които се добавят към скумрията, заедно с 4 с.л. доматена паста и 200 мл гъста течна сметана. Разбъркваме добре спреда.

Малка форма за печене на хлебче се намазва добре със зехтин (моят беше с лимонова кора ).

Изсипва се сместа във формичката, която се слага в по-голяма тавичка пълна с гореща вода.

Пече се на водна баня на 180 градуса за 50 мин.

Когато изстине добре, се слага в хладилник поне за 1 час.

При сервиране този солен мус може да се намаже изцяло с майонеза или само да се украси с нея, както и с пресен копър и няколко ядки пекан или орех.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: