Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, нарязват се през средата и се издълбава с помощта на лъжица. Намазваме ги със зехтин, посоляват се и се поставят във фурната със сърцевината нагоре на 200 градуса, за около 40 мин.
През това време приготвяме и плънката за вкусните пълнените тиквички.
Лукът се нарязва на кубчета, и заедно с предварително настърган морков и пресован чесън се задушава с малко зехтин за около 4 минути. Прибавяме гъбите и отново разбъркваме, докато не променят цвета си към златист.
Добавят се подправките - сол, черен пипер и машерка на вкус.
Ред е да се добави и консервата с нахут. Разбъркваме отново и оставяме на котлона за още 5-6 минути. През това време нахутът ще поеме аромата на зеленчуците и подправките. Накрая се слагат и нарязаните на ситно кисели краставички. Разбъркваме и след минута плънката е готова.
С помощта на супена лъжица взимаме от плънката и слагаме в тиквичките.
Щом сме готови, връщаме пълнените тиквички във фурната за 30 минути, на 200 градуса.
Пълнените тиквички с нахут и кисели краставички са готови.
Млечно-чеснов сос: разбъркваме майонезата и киселото мляко. Добавяме пресованата скилидка чесън, сол и лъжичка зехтин.