Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с маскарпоне и канела

Ябълков сладкиш с маскарпоне и канела

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ябълков сладкиш с маскарпоне и канела
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ябълковият сладкиш с маскарпоне е страхотен и на вид, и на вкус - не го пропускайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • маскарпоне - 250 г
  • брашно - 200 г пресято
  • бакпулвер, - 1 бр.
  • ябълки - 4 бр. средни
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • За топинга
  • пудра захар - 3 с.л. смесена
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, добавя се захарта и се бъркат с миксер. Като побелее леко сместа, добавям маскарпоне.

На 2 пъти добавяме и брашното, като продължаваме да бъркаме на средна степен. Последен се добавя бакпулверът.

2 ябълки се белят и режат на малки кубчета. Смесват се с останалите продукти + 1 ч.л. канела.

Подготвя се кръгла форма за печене на торта с махащ се ринг (постлана с хартия за печене и леко омазнена).

Сипва се ябълковата смес и се изравнява. Фурната се загрява на 180 градуса.

Другите 2 ябълки се белят и режат на средни тънки полумесеци.

Нареждат се върху сместа във формата на кръг, вървящ от краищата към средата. Поръсва се с кристална захар обилно.

Печем ябълковия сладкиш с маскарпоне 45-50 мин. или докато клечка за зъби излезе суха.

Оставя се да изстине за 20 мин. Отделя се от ринга. Поръсва се със сместа от пудра захар, канела и ванилия. Ароматен ябълков сладкиш, подходящ за малки и големи.

Зимен сладкиш, който ще ви завладее с уханието на домашен уют.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: