Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се лимоновият сок, настърганата кора и захарта.
Тестото се разделя на 3 правоъгълника, върху всеки се разпределя от сместа и се навива на руло. Краищата хубаво се загъват.
Всеки правоъгълник се разрязва внимателно с остър нож. Получават се 6 щрудела. Поставят се във формички за мъфини със загънатите краища надолу. Отрязаните трябва да са отгоре.
Приготвя се крем от кондензирано мляко и нишестето, разрежда се с вода до получаването на смес, малко по-рядка от боза, прибавят се няколко капки ванилия. Разпределя се в щруделчетата.
Отгоре се намазват с разбито яйце.
Щруделите-джуджета се пекат на 180 градуса до златисто.
За чипса: С мандолина или остър нож се нарязва средата на ябълка. Приготвя се захарен сироп от равни части захар и вода. Ябълката престоява 10 минути в сиропа.
Вади се, подсушава се с кухненска хартия, след което се се изпича върху пергамент на 90-100градуса за около 2 часа. Ябълковият чипс е готов.