Ризото с гъби

станимирастанимира
Новак
67
15
5
07/02/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 232
  • Преглеждания за месеца682
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото леко се запържват лука и чесъна, прибавят се гъбите. Всичко се изпържва до готовност на гъбите и докато останат на мазнина.

Прибавя се оризът (не измит предварително, за да се запази нишестето в него) и се запържва леко докато стане прозрачен.

Започваме да добавяме предварително разтворения в гореща вода гъбен бульон.

Сипваме бульона, разбъркваме и след като ориза поеме течността се добавя още и така докато оризът се свари. Хубавото ризото е с кремообразна консистенция.

След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар