Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Френски макарони с чийзкрем, манго крем и крем малини

Френски макарони с чийзкрем, манго крем и крем малини

Френски макарони с чийзкрем, манго крем и крем малини
Снимка: Десислава Несторова
1 / 3
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
45
"Френските макарони са един страхотен десерт, който нашепва любов, затова са идеален подарък, с който да зарадвате половинката си"

Необходими Продукти

  • За черупките на макароните
  • бадемово брашно - 150 г
  • пудра захар - 150 г
  • вода - 38 мл
  • захар - 150 гр кристална
  • белтъци - 110 г
  • Плодовите кремчета
  • малини - 200 г замразени или манго
  • бял шоколад - 250 г
  • глюкоза - 30 г
  • масло - 50 г
  • Чийзкрем
  • крема сирене - 200 г
  • бял шоколад - 200 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черупките на макароните: Смесвам бадемовото брашно с пудрата захар. Половината белтъци смесвам с боичка, ако ще ги оцветявам, и след това ги добавям към бадемовото брашно. Разбърквам добре до гъста смес.

Водата със захарта завира, когато температурата на захарния сироп стигне 110 градуса се започва да се избиват останалите белтъци. При достигане на 118 гр. на захарния сироп се сваля от котлона и на тънка струйка се налива при биещите се белтъци. Разбива се до гъст, лъскав, бял крем. След това избитите белтъци се смесват с бадемовата смес.

С пош се шприцоват кръгчета с диаметър, какъвто е нужен. Могат да се ударят в твърда повърхност, така както са разположени в тавата, за да излезе въздухът от тях.

Оставят се да съхнат 30-50 минути.

Пека черупките на 150 градуса в предварително загрята фурна за около 15 минути.

Плодовите кремчета: Загряваме плодовете с глюкозата, смесваме с натрошения шоколад, добавяме маслото и пюрираме. Оставя се в хладилник да стегне.

Чийзкрем: Крема сиренето се разбива на пухкав крем. Шоколадът се разтопява и се оставя да изстине до стайна температура. Маслото също трябва да е на стайна температура. Охладеният шоколад се смесва с крема сиренето и се разбива пак. Малко по малко се добавя и маслото като се разбива отново.

Сладките се слепват две по две с избрания крем.

Френските макарони с чийзкрем, манго крем и крем малини са уникален десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: