Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Манджа със свинско и картофи

Манджа със свинско и картофи

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Манджа със свинско и картофи
Снимка: Деси Маринова
1 / 10
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Класическа манджа за свинско и картофи, която всеки от нас е приготвял поне по веднъж"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • картофи - 400 г
  • доматен сок - 200 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и го слагаме в тенджера под налягане за 40 минути. Обелваме, нарязваме и измиваме картофите. В тенджера загряваме олиото и изсипваме доматения сок, леко запържваме и добавяме картофите. Пържим ги 5-6 минути.

След това добавяме червения пипер и бъркаме около минути. Тогава доливаме вода, около 800 мл. Слагаме сол на вкус. Когато картофите са почти готови, добавяме към тях свареното месо. Варим още десетина минути. През това време си приготвяме каша от брашното, с няколко лъжици вода.

След като свалим манджата от котлона с черпак, много бавно смесваме кашата със сока от манджата. Сипваме от кашата, според гъстота, която желаем да постигнем. Разбъркваме добре и оставяме за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: