Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешко месо с домашен гювеч

Пилешко месо с домашен гювеч

rosicapirosicapi
Чирак
43178129266
Пилешко месо с домашен гювеч
Снимка: rosicapi
1 / 3
08/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Пилешко месо с домашен гювеч - вие сте на ход"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г /или 2 бутчета/
  • картофи - 2 - 3 средни
  • лук - глава
  • домашен гювеч - 1 буркан (домат, чушка, зелен фасул, морков, тиквичка и др.)
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се слага да ври за около 20-30 мин., добавят се нарязаните картофи и се оставя за още 20 мин.

След това се изсипва буркана с гювеч при месото и картофите, разбърква се и се добавят подправките, отново се разбърква.

Яхнийката се оставя да ври около 10 мин., през това време се приготвя запръжката.

В загрята чиния се сипва олио, слага се ситно нарязаният лук и се пържи до златисто. Добавя се брашното и червеният пипер, като се бърка непрекъснато.

Запръжката се прибавя към ястието и се оставя да се сгъсти за около 10 мин., като разбърква.

Готовото ястие се сервира в чиния и по желание се консумира с чаша червено вино.

Пилешкото месо с домашен гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: