Начин на приготвяне
Месото се измива и се слага да ври за около 20-30 мин., добавят се нарязаните картофи и се оставя за още 20 мин.
След това се изсипва буркана с гювеч при месото и картофите, разбърква се и се добавят подправките, отново се разбърква.
Яхнийката се оставя да ври около 10 мин., през това време се приготвя запръжката.
В загрята чиния се сипва олио, слага се ситно нарязаният лук и се пържи до златисто. Добавя се брашното и червеният пипер, като се бърка непрекъснато.
Запръжката се прибавя към ястието и се оставя да се сгъсти за около 10 мин., като разбърква.
Готовото ястие се сервира в чиния и по желание се консумира с чаша червено вино.
Пилешкото месо с домашен гювеч е много вкусно.