Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Моята гъбена крем супа

Моята гъбена крем супа

Моята гъбена крем супа
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
09/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Уникално вкусна гъбена супа, към която може да поднесете и вкусно хлебче"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г печурки
  • картоф - 1 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • цедено мляко - 2 с.л.
  • вода - 2 литра
  • черен пипер - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме 4-5 гъби настрани. Останалите гъби измиваме, почистваме и нарязваме на едро. Сипваме ги в тенджера и наливаме водата.

Обелваме и нарязваме на едро картофа и го добавяме в тенджерата. Слагаме супата да се вари. Когато кипне, добавяме маслото.

Варим 15- 20 минути и пасираме до хомогенност директно в тенджерата.

Добавяме солта, черния пипер, куркумата, индийското орехче, цеденото мляко и топеното сирене и отново пасираме за кратко.

Отместваме от котлона и сервираме веднага, като отгоре поръсвате от заделените гъбки, които сте скълцали ситно и сте запържили в масло.

Много подходящо допълнение към ароматната гъбена супа е прясно изпечена чеснова багета.

Моята гъбена крем супа е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво се прави с отделените 4-5 гъби???
07.10.2021 15:54