Пълнен лук с кайма

ИивинкаИивинка
Готвач
192
1k
540
622
2
10/02/2020
"Чудите се как напълнихме лука с кайма - ами вижте де "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 139
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете възможно най-голямата глава лук. Обелете и разрежете през средата. Извадете внимателно пръстените. Посолете вътрешността на лука.

От вътрешността на лука, които не може да се пълни, нарежете на ситно, ще го използвате в каймата.

В купа сложете каймата, ситно нарязания лук. Овкусете със сол, черен пипер, чубрицата и магданоз. Объркайте хубаво каймата с подправките и лука.

Напълнете всички пръстени на лука с кайма.

Намазнете леко тавичка, в която ще печете, и наредете вече пълнения лук.

В загрята фурна на 200 градуса запичаме пълнения лук с кайма.

Докато чакате пълненият лук с кайма да се изпече, настържете си кашкавала.

Когато е готов пълнения лук с кайма, наръсете с кашкавала и отново върнете във фурната.

Изпечете до готовност.

Поднесете пълнения лук с кайма, докато е топъл.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар