Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен Лук»Пълнен лук с кайма, увит в бекон

Пълнен лук с кайма, увит в бекон

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пълнен лук с кайма, увит в бекон
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Опасно вкусен пълнен лук с кайма, обвит в бекон - да се унищожава на място в компанията на добре изстудена бира"

Необходими Продукти

  • лук - 4 големи глави
  • кайма - 400 г
  • галета - 3 - 4 ч.л.
  • соев сос - на вкус
  • чили сос - на вкус
  • кафява захар - 1 с.л.
  • бекон
  • барбекю сос
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и отделяме най-големите люспи. Това, което сме отделили, оставяме на една страна, а останалото нарязваме на ситно. Добавяме го към каймата.

Слагаме и останалите подправки - сол, пипер, галета, соев сос, чили сос, кафява захар. Прибавяме барбекю соса и разбъркваме

След като каймата е омесена, я оставяме да престои с подправките. След това оформяме топки от нея, според големината на люспите лук, и ги увиваме с него. Всяка една готова топка обвиваме в тънки резенчета бекон.

Запалваме барбекюто и през това време намазваме топките със сос барбекю. Изпичаме ги от всички страни.

Поднасяме пълнения лук с гарнитура по желание.

Пълненият лук с кайма, увит в бекон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: