Начин на приготвяне
1. В тава за паеля или друга с диаметър около 26-28 см запържете чесъна и лука.
2. Добавете месото и поръсете с черен пипер и сол. Захлупете с капак и пържете 15-20 минути на умерен котлон.
3. Добавете ориза, червения пипер и шафрана, разръчкайте и сипете доматите. Разбъркайте добре и след 2-3 минути налейте горещата вода и намалете силата на котлона или пламъка.
Нужно е да къкри леко, почти на минимум, в никакъв случай да не ври силно! Ако тавата се препълва, не използвайте цялата течност наведнъж. Изчакайте да се поеме и добавете останалата течност.
4. Когато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка.
Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона.
Коментари