Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с два вида месо

Паеля с два вида месо

Пебълс333Пебълс333
Новак
118810
Паеля с два вида месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Паеля с два вида месо - не сте опитвали толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • зехтин
  • свинско месо - 400 г (нарязано на парчета)
  • пилешки бутчета - 400 г или филе (на парчета)
  • черен пипер
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • печени чушки - 1 бр. (изчистена и нарязана)
  • домати - 100 - 150 г настъргани (пресни или от консерва)
  • червен пипер - 1 к.л.
  • грах - 125 - 150 г сварен
  • ориз - 250 г (1 и 1/4 чаша х 250 мл)
  • вода - 1 л гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В тава за паеля или друга с диаметър около 26-28 см запържете чесъна и лука.

2. Добавете месото и поръсете с черен пипер и сол. Захлупете с капак и пържете 15-20 минути на умерен котлон.

3. Добавете ориза, червения пипер и шафрана, разръчкайте и сипете доматите. Разбъркайте добре и след 2-3 минути налейте горещата вода и намалете силата на котлона или пламъка.

Нужно е да къкри леко, почти на минимум, в никакъв случай да не ври силно! Ако тавата се препълва, не използвайте цялата течност наведнъж. Изчакайте да се поеме и добавете останалата течност.

4. Когато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка.

Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана вкуснотия!
19.12.2022 21:20