Специалните свински ребра с портокалова марината

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
132
29
312
1
10/02/2020
Приготвяне1500 мин.
Готвене195 мин.
Общо1695 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.300 кг цяло парче
  • За маринатата
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • сол - 1 1/2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • риган - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • праз - 1 стрък
  • кафява захар - 2 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • олио - 50 лв.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват добре и се почистват от ципата, за да може маринатата за свински ребра да поеме много добре.

Кимионът се запича на сух тиган.

Портокалът се изстиска и се взима сока. В сока се разтваря захарта.

Празът се нарязва на много ситно.

Червеният пипер се разбърква с черния пипер, печения кимион и солта. Прибавя се олиото и се разбърква много добре.

Чесънът се нарязва на ситно.

Приготвя се марината, като в блендер се смилат празът, чесънът, олиото с подправките, сухият риган, портокаловият сок със захарта и оцетът.

Приготвените ребра се заливат с маринатата, покрива се с фолио за съхранение на зеленчуци и се оставя в хладилник за 24 часа.

Пече се заедно с маринатата под фолио 3 часа на 130 градуса.

Фолиото се отстранява и специалните свински ребра с портокалова марината се пекат 15 мин на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар