Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Свинска плескавица на скара

Свинска плескавица на скара

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Свинска плескавица на скара3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ето така се приготвя домашна свинска плескавица за гладни гости"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • кайма - 300 г
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се смила на машинка и се размесва с каймата.

Добавят се подправките - черен пипер и чубрица и се разбърква.

Оформят се свинските плескавици - около 70-80 г всяка, и се разплескват.

Пекат се на предварително загрята скара от двете страни.

За гарнитура към свинската плескавица на скара може да се добавят пържени или друг вид картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: