Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска сол

Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска сол

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска сол
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Печено пиле с чудни подправки, които го правят още по-апетитно"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 ч.ч.
  • розмарин - 6 бр. стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • пиле - 1 голямо около 1.3 - 1.5 кг
  • бяло вино - 250 мл
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на ситно.

Зехтинът се загрява леко с чесъна и нарязания на едро розмарин.

Пилето се измива добре и се нарязва на порции. Слага се в тавата за печене и всяко парче се овалват добре в загретия зехтин с розмарин и чесън.

Посипва се с морска сол и черен пипер на вкус.

Залива се ароматното пиле с 125 мл вино и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пече се 40 минути, като на всеки 10 мин всяко парче се обръща.

На 20-тата минута вкусното печено пиле се полива с останалите 125 мл вино.

Печено пиле по италиански може да се поднесе с печени картофи със зехтин и чесън или задушени зеленчуци с масло и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: