Разядка с Аншоа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Разядка с Аншоа
Снимка: Зори
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Апетитна разядка с аншоа - който се е сетил да я направи, искрено му благодарим"

Необходими Продукти

  • аншоа - 8 - 10 рибки от консерва
  • горчица - 2 ч.л.
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките аншоа се почистват от опашчиците и костиците и се нарязват на ситно с нож или намачкват на каша с вилица.

Към тях се добавят твърдо сварените жълтъци от 4 яйца и олиото.

Сместа за рибната разядка се разбърква хубаво, прибавят се и настърганите на ренде или нарязани на ситно белтъци, скълцан магданоз и лимонов сок на вкус.

По желание може да се добави пресована скилидка чесън за по-пикантен вкус.

Може да се добави и малко сол, но след опитване на разядката с аншоа, защото аншоата е леко солена.

Тази апетитна разядка се поднася към пълнени яйца, риба и местни плата.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: