Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печен фазан с плънка

Печен фазан с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печен фазан с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Не се притеснявайте да експериментирате в кухнята, защото така се раждат най-вкусните ястия и специалитети!"

Необходими Продукти

  • фазан - с дреболиите
  • лук - 20 гр.
  • масло - 25 гр.
  • ориз - 15 гр.
  • кестени - 10 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • вино - 15 мл.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най - напред се приготвя плънката. Запържва се лукът, нарязан на дребно. Към него се прибавят дреболиите на фазана, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат, слагат се почистеният ориз, черният пипер, солта и кестените, които предварително са опечени, обелени и сварени в прясно мляко.

Плънката се залива с 2 кафени чашки вода. Като се поизпари водата, с плънката се напълва фазанът, който предварително отвътре е леко посолен, поръсен с черен пипер и намазан с масло.

Птицата се зашива и се пече на умерена фурна, като от време на време се маже с вино и масло.

Готовият фазан се поднася с пресни салати или туршии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: