Празнична фокача с лимец

13/02/2020
"Празнична фокача с лимец за още по-приказна трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празнична вкусна фокача, приготвена за любимите хора с много любов.

В топла вода се разбърква суха мая с лъжица захар, оставя се за 10 минути да бухне.

Смесват се двата вида брашно в тава и в средата сипваме активираната мая, кисело мляко, олио, сол и с вилица се разбърква.

Меси се средно меко тесто, да не лепне, и оставяме да втаса на топло за 1 час.

Готовото тесто се оформя с пръсти върху хартия за печене в правоъгълна тава и се оставя.

Приготвяме декорацията, като нарязваме червена чушка на тънки ленти за листенца на цветето, отрязва се капачета от 3 маслинки за средата на цветето и кръгчета чери домати.

От парченце червена чушки се изрязва сърце и притискаме леко в единия край на фокачата.

Първо, разпределям стеблата за 3 цветенца, поставя се маслинка за тичинки, край нея се нареждат листенца, да се получи хризантема.

Средата се поръсва с макова семе, а тук-там със сусам.

Декорира се с магданоз, клонки розмарин и готово.

Печем италианския хляб в загрята фурна 170 -180°C около 20-25 минути.

Изважда се и още топла празничната фокача с лимец се поднася с любов!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар