Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с гъби в чуден сос

Пилешко филе с гъби в чуден сос

Пилешко филе с гъби в чуден сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
13/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 350 - 400 г
  • олио - 6 с л
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • розмарин - клонка
  • гъби - 180 г консерва нарязани
  • вино - 50 мл домашно
  • готварска сметана - 200 г
  • горчица - 1 с л
  • марината - 180 мл от гъбите
  • топено сирене - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • галета - за поръсване на месото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки и поръсваме със смляна морска сол, черен пипер и галета.

В тиган се загрява олио с клонче розмарин. Добавя се пилешкото месо, да се запържи от двете страни, и изваждаме в чиния.

Ако в олиото има останали черни парчета от пилето, се изваждат с вилица или прецедете олиото и извадете розмарина. Нарязваме лук и чесън на парчета и запържваме в тигана.

След 2-3 минути се налива вино и оставяме да се изпари.

В купа смесваме готварска сметана, горчица, сол, черен пипер и марината от буркана гъби.

Връщаме месото в тигана, сипваме се сметановия сос и разбъркваме.

Готви се на умерен огън, накрая прибавяме парченца топено сирене да се разтопи.

След 2-3 минути пилешката яхния с гъби е готова и сервираме порция, поръсена с черен пипер и топла фокача.

Ядеш и не можеш да спреш - вкусотия!

Поднесете пилешкото филе с гъби в чуден сос с чаша вино и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: