Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на хапки и поръсваме със смляна морска сол, черен пипер и галета.
В тиган се загрява олио с клонче розмарин. Добавя се пилешкото месо, да се запържи от двете страни, и изваждаме в чиния.
Ако в олиото има останали черни парчета от пилето, се изваждат с вилица или прецедете олиото и извадете розмарина.
Нарязваме лука и чесъна на парчета и запържваме в тигана, заедно с отцедените гъби.
След 2-3 минути се налива вино и оставяме да се изпари.
В купа смесваме готварска сметана, горчица, сол, черен пипер и маринатата от буркана гъби.
Връщаме месото в тигана, сипваме се сметановия сос и разбъркваме.
Готви се на умерен огън, накрая прибавяме парченца топено сирене да се разтопи.
След 2-3 минути пилешката яхния с гъби е готова и сервираме порция, поръсена с черен пипер и топла фокача. За гарнитура можете да поднесете топка задушен ориз или картофи соте.
Ядеш и не можеш да спреш - вкусотия!
Поднесете пилешкото филе с гъби в чуден сос с чаша вино и наздраве!