Лесни солени тарталети със сьомга и черен хайвер

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
162
32
421
13/02/2020
"Страхотно предястие, с което да посрещнете скъпи гости - солени тарталети със сьомга и черен хайвер "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • царевичен снак - 6 бр. кръгли, от пукана царевица
  • авокадо - 1 бр.
  • рикота - 100 г меко сирене или филаделфия, крема сирене, мека извара и др. на вкус
  • лучена трева - на вкус
  • пушена сьомга - 3 бр. тънко нарязани филета
  • черен хайвер - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. сварено
  • сол
  • бял пипер
  • зехтин
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви една идея за празнични тарталети - изключително вкусни, леки и ефирни.

Приготвих ги с готови царевични тарталетки от магазина. Препоръчвам да опитате този вид готови вафлени тарталетки от пукана царевица, диетични и без глутен, леко овкусени с морска сол и царевично олио.

Гарнирах солените тарталети ги с филе пушена сьомга, черен хайвер, авокадо, меко сирене рикота, но можете да изберете филаделфия рикота, крема сирене, мека извара и много други по ваш вкус.

Използвах едно авокадо, което разделих на две. Едната половина намачках с вилица и овкусих със сол, лимон и малко зехтин. Другата нарязах на ивички и гарнирах с тях солените тарталети.

Мекото сирене овкусих с нарязана на ситно лучена трева, бял пипер.

Разделих в две купички, като в едната добавих нарязани на ситно две филийки пушена сьомга.

Разпределих върху царевичните тарталети от двете смеси, като ги комбинирах с авокадото и оставих всичко на въображението си при украсата на тарталетите.

Получих одобрението на любимите хора!

Ако идеята ми за лесни солени тарталети със сьомга и черен хайвер ви е харесала, непременно си пригответе тези елегантни диетични и вкусни тарталетки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар