Печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
162
32
421
14/02/2020
"На това му викаме разкош в чиния - пиле Мери Джейн с ароматни подправки, водка и още изненади "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца566
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пиле - 1.2 кг цяло
  • сланина - 3 резена тънка или друг вид бекон
  • лайм - 1бр. бергамот или друг сорт лайм
  • дафинов лист - 4 бр.
  • розмарин - 3 стръка
  • червен лук - 3 бр. средна големина
  • водка - 1/2 чаша
  • мащерка - 2 стрък
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилето добре.

Овкусете го със сол и черен пипер както външно, така и вътрешно. Поставете целия лимон бергамот или друг сорт лайм в отвора, добавете резените бекон (сланина тънко нарязана), розмарин и дафинов лист.

Поставете овкусеното пълнено пиле в керамичната тава за печене. Полейте го с водка, добавете лука, нарязан на филийки и необелена глава чесън.

Затворете с керамичен капак или фолио.

Гответе в гореща фурна с вентилатор на 180°C за 60 минути, като от време на време го поливате със соса от готвенето.

Махнете капака или фолиото на половината време от печенето и гответе до готовност и апетитно запичане на пилето.

Извадете пилето от фурната, нарежете го на четири части и го поднесете върху канапе от картофени рьости (по желание), като гарнирате с червения лук от печенето.

Представих ви една много лесна за приготвяне рецепта за печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка, в която подправките са важни за добрия вкус на печеното пиле.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар