Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка

Печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка
Снимка: Ivelina
2 / 5
14/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"На това му викаме разкош в чиния - пиле Мери Джейн с ароматни подправки, водка и още изненади"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.2 кг цяло
  • сланина - 3 резена тънка или друг вид бекон
  • лайм - 1бр. бергамот или друг сорт лайм
  • дафинов лист - 4 бр.
  • розмарин - 3 стръка
  • червен лук - 3 бр. средна големина
  • водка - 1/2 чаша
  • мащерка - 2 стрък
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилето добре.

Овкусете го със сол и черен пипер както външно, така и вътрешно. Поставете целия лимон бергамот или друг сорт лайм в отвора, добавете резените бекон (сланина тънко нарязана), розмарин и дафинов лист.

Поставете овкусеното пълнено пиле в керамичната тава за печене. Полейте го с водка, добавете лука, нарязан на филийки и необелена глава чесън.

Затворете с керамичен капак или фолио.

Гответе в гореща фурна с вентилатор на 180°C за 60 минути, като от време на време го поливате със соса от готвенето.

Махнете капака или фолиото на половината време от печенето и гответе до готовност и апетитно запичане на пилето.

Извадете пилето от фурната, нарежете го на четири части и го поднесете върху канапе от картофени рьости (по желание), като гарнирате с червения лук от печенето.

Представих ви една много лесна за приготвяне рецепта за печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка, в която подправките са важни за добрия вкус на печеното пиле.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: