Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилето добре.
Овкусете го със сол и черен пипер както външно, така и вътрешно. Поставете целия лимон бергамот или друг сорт лайм в отвора, добавете резените бекон (сланина тънко нарязана), розмарин и дафинов лист.
Поставете овкусеното пълнено пиле в керамичната тава за печене. Полейте го с водка, добавете лука, нарязан на филийки и необелена глава чесън.
Затворете с керамичен капак или фолио.
Гответе в гореща фурна с вентилатор на 180°C за 60 минути, като от време на време го поливате със соса от готвенето.
Махнете капака или фолиото на половината време от печенето и гответе до готовност и апетитно запичане на пилето.
Извадете пилето от фурната, нарежете го на четири части и го поднесете върху канапе от картофени рьости (по желание), като гарнирате с червения лук от печенето.
Представих ви една много лесна за приготвяне рецепта за печено пиле Мери Джейн с червен лук, бекон и водка, в която подправките са важни за добрия вкус на печеното пиле.
Добър апетит!