Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни кюфтета с червена чушка и лук

Сочни кюфтета с червена чушка и лук

Сочни кюфтета с червена чушка и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Разнообразяваме любимите кюфтенца от кайма с още няколко вкусотийки - и ви даваме рецепта, разбира се"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • вода - 30 мл
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, галета, вода, сода за хляб, чубрица и кимион.

Червена чушка се нарязва на малки кубчета, лук /обелен/ се нарязва на ситно заедно с магданоза.

Разбърква се добре, да се смесят продуктите, и оставяме на хладно за 30 минути, да поемат аромата на подправките.

С мокри ръце се оформят сочните кюфтета и се загрява олио в тиган.

Топват се леко в галета и пържим от двете страни до апетитен загар.

Сервираме сочните кюфтета с червена чушка и лук с вкусна зелена салата и чаша вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: