Кралски бадемов сладкиш Сърце за Св. Валентин

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
111
25
206
1
14/02/2020
"Приветстваме на трапезата негово величество бадемов сладкиш Сърце "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блата
  • масло - 200 г
  • брашно - 350 г
  • бадеми - 60 г
  • бадемова есенция - 1 ч.л.
  • захар - 250 г
  • настъргана кора - на 1 бр. лимон
  • яйца - 3 бр.
  • ликьор - 4 с.л. Амарето
  • топло мляко - 250 мл
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • За кралската глазура
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон
  • филирани бадеми
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя, след което се оставя да изстине.

Брашното се пресява и се слага в купа, в която ще се бърка.

Бадемите се смилат и се разбъркват с бадемовата есенция. Прибавя се захарта и настърганата лимонова кора. Разбърква се и се изсипва в купата при брашното.

Разбърква се и се добавят разбитите яйца.

Разбърква се и се прибавя разтопеното масло и ликьора Амарето.

Лимонтузуто се разбърква със содата и се изсипва в млякото. Разбърква се и се прибавя към сместа.

Разбърква се с миксер до получаване на хомогенна смес.

Пече се във форма на сърце 60 мин на предварително загрята фурна на 160 градуса.

След като изстине, бадемовият сладкиш се декорира с кралската глазура, която се приготвя, като белтъците се разбиват с пудрата захар с миксер при продължително бъркане 5 мин до получаване на сняг.

Прибавя се при продължително бъркане лимоновият сок и се бърка още 5 мин.

Сладкишът за Свети Валентин се украсява с шприц, като отгоре се слагат филираните бадеми и захарните перли.

Да ви е сладко с този кралски бадемов сладкиш Сърце за Св. Валентин

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар