Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с маслото до кремообразна смес и добавете постепенно захарта. Бийте, докато се разтопи и прибавете какаото, прясното мляко, олиото, брашното, пресято със содата или бакпулвера и накрая ванилията.
Разбийте всичко, колкото да се смесят съставките. Сипете сместа във форми за кексчета във формата на сърце, като при нужда намаслете и набрашнете формите.
Формите се пекат в предварително загрята фурна на 170 С за около 15-20 минути (може и повече, като зависи от фурната ви). Важно е опечените сърца да останат влажни, а не да са сухи. Оставете сърцата да се охладят и ги махнете от формите.
Пригответе заливка, като разтопите натрошения шоколад в прясното мляко и добавите маслото и какаото. Залейте сърцата със шоколадовата заливка и ги оставете за 1-2 часа в хладилник.