Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички сърца за Св. Валентин

Пастички сърца за Св. Валентин

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пастички сърца за Св. Валентин1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
"Можете да кажете Обичам те и без думи, направете го с тези пастички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • масло - 150 г разтопено краве
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч. натурално
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. + 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л. или бакпулвер
  • ванилия - 1 - 2 ч.л. есенция
  • за заливката
  • шоколад - 100 г натурален
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с маслото до кремообразна смес и добавете постепенно захарта. Бийте, докато се разтопи и прибавете какаото, прясното мляко, олиото, брашното, пресято със содата или бакпулвера и накрая ванилията.

Разбийте всичко, колкото да се смесят съставките. Сипете сместа във форми за кексчета във формата на сърце, като при нужда намаслете и набрашнете формите.

Формите се пекат в предварително загрята фурна на 170 С за около 15-20 минути (може и повече, като зависи от фурната ви). Важно е опечените сърца да останат влажни, а не да са сухи. Оставете сърцата да се охладят и ги махнете от формите.

Пригответе заливка, като разтопите натрошения шоколад в прясното мляко и добавите маслото и какаото. Залейте сърцата със шоколадовата заливка и ги оставете за 1-2 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
43
31
20
10
Дай твоята оценка: