Начин на приготвяне
С посочените продукти замесвам тесто, което оставям на топло и покрито с кърпа да втаса за около 30 минути. След това го разделям на 6 топки.
Четири от топките разточвам с размера на тавата, мажа първата с масло и слагам втората върху нея, пак мажа и поставям третата и накрая четвъртата.
Срязвам ги на осем триъгълника, като започвам от центъра, но не до края, остава неразрязана част около 2 см. Завивам триъгълниците, като ги застъпвам и подвивам от долу на питката.
Разточвам едната от останалите две топки тесто и изрязвам сърчица с формички. Така получената решетка поставям върху другата топка тесто, която е предназначена за център на питката.
Сърчицата поставям на местата им. Изрязвам и листенца от останалото тесто, от което направих решетката. Тях поставям отстрани.
Втасва за около 40 минути. После мажа питката с разбития с 1 с.л. олио и 2 с.л. мляко, жълтък. Поръсвам със сусам и маково семе. Пека на 160 градуса за около 40 минути.
Коментари