Начин на приготвяне
Започнете, първо, с приготвянето на кремовете.
За жълтия крем разбийте жълтъците и прибавете към прясното мляко, сметаната и захарта. Сложете на слаб котлон и варете сместа до кипване.
Разтворете пакетчето желатин в малко вода, загрейте го и го прибавете към сместа. Оставете крема да се охлади и стегне.
За кафявият крем - загрейте течната сметана и маслото. Начупете шоколада на малки парченца го добавете към сметаната и маслото. По този начин разтопете шоколада при непрекъсната бъркане, до получаване на гладка смес. Свалете от котлона, добавете ромовата есенция и оставете да се охлади.
За масления крем - разбийте маслото и пудрата захар, докато се получи пухкав крем. Важното е да не остават топченца от захарта.
Започнете със сглобяването на тортата за Свети Валентин. Изрежете блатовете във формата на сърце. След това намажете първия блат с жълтия крем, втория с кафявия. Накрая измажете цялата торта с масления крем.
Оставете в хладилник за около 2-3 часа да стегне. След това поръсете работния плот с нишесте и разточете фондана с точилка.
Покрийте сметановата торта с фондана и загладете с шпатула за заглаждане на фондан. Върнете тортата червено сърце за Св. Валентин за още час в хладилника и след това декорирайте с цветя.
Забележка: Като изрязах блатовете, се получиха малки сърца и кремовете ми дойдоха повече, но ги сложих в чашки и декорирах като отделен десерт.