Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Пълнозърнест солен кекс със сусам

Пълнозърнест солен кекс със сусам

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610323128
16/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Прекрасен солен кекс, който определено изненадва със своя вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 - 300 г
  • сусам - 2 - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сминдух - 1 ч.л.
  • сусам - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се пресяват.

В дълбок съд се погасява бакпулверът в киселото мляко. Към тях се добавят солта, олиото и яйцата и се обърква с миксер. Добавяме брашното постепенно докато бъркаме сместа.

След това натрошаваме вътре сиренето, добавяме сусама, чубрицата и сминдуха и внимателно разбъркваме с лъжица.

Изсипваме сместа в намазана и набрашнена форма за кекс или тавичка и поръсваме отгоре с малко сусам. Печем нашия солен кекс 40-50 минути в предварително загрята на 175-180 градуса фурна или до суха клечка.

По желания към този пълнозърнест кекс могат да се добавят маслини или кашкавал.

Получава се много ароматен и вкусен кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sunny Petkova
Sunny Petkova
HOSSO - 1/2 ч.ч. - а това по рецепта трябва да е обикновено олио.
17.02.2020 12:25
Sunny Petkova
Sunny Petkova
За съжаление администраторите не са харесали моите 3 снимки и са сложили тяхна, която не е това, което по рецептата, защото е с маслини. Съжалявам, ако има недоразумение за изгледа на самия кекс.
17.02.2020 12:21