Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Пълнозърнест солен кекс със сусам

Пълнозърнест солен кекс със сусам

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Прекрасен солен кекс, който определено изненадва със своя вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 - 300 г
  • сусам - 2 - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сминдух - 1 ч.л.
  • сусам - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се пресяват.

В дълбок съд се погасява бакпулверът в киселото мляко. Към тях се добавят солта, олиото и яйцата и се обърква с миксер. Добавяме брашното постепенно докато бъркаме сместа.

След това натрошаваме вътре сиренето, добавяме сусама, чубрицата и сминдуха и внимателно разбъркваме с лъжица.

Изсипваме сместа в намазана и набрашнена форма за кекс или тавичка и поръсваме отгоре с малко сусам. Печем нашия солен кекс 40-50 минути в предварително загрята на 175-180 градуса фурна или до суха клечка.

По желания към този пълнозърнест кекс могат да се добавят маслини или кашкавал.

Получава се много ароматен и вкусен кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sunny Petkova
Sunny Petkova
HOSSO - 1/2 ч.ч. - а това по рецепта трябва да е обикновено олио.
17.02.2020 12:25
Sunny Petkova
Sunny Petkova
За съжаление администраторите не са харесали моите 3 снимки и са сложили тяхна, която не е това, което по рецептата, защото е с маслини. Съжалявам, ако има недоразумение за изгледа на самия кекс.
17.02.2020 12:21