Начин на приготвяне
Двата вида брашно се пресяват.
В дълбок съд се погасява бакпулверът в киселото мляко. Към тях се добавят солта, олиото и яйцата и се обърква с миксер. Добавяме брашното постепенно докато бъркаме сместа.
След това натрошаваме вътре сиренето, добавяме сусама, чубрицата и сминдуха и внимателно разбъркваме с лъжица.
Изсипваме сместа в намазана и набрашнена форма за кекс или тавичка и поръсваме отгоре с малко сусам. Печем нашия солен кекс 40-50 минути в предварително загрята на 175-180 градуса фурна или до суха клечка.
По желания към този пълнозърнест кекс могат да се добавят маслини или кашкавал.
Получава се много ароматен и вкусен кекс.
Коментари