Фазан с ябълки

15/03/2012
даниела ризова
отданиела ризоваНовак
"Вкусно предложение от Френската кухня, на което няма да откажете - фазан с ябълки "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 805
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се приготвя и изпича.

Ябълките грижливо се обелват. Изрязва се капаче от ябълката. Семената се отстраняват и ябълките се издълбават, като се внимава дъното им да се запази здраво. Поставят се в съд, намазан с масло, и до половината се наливат с вода и сок от лимон. След това ябълките се покриват с хартия, намазана с масло, и се пекат на фурна, като се внимава да не се разпаднат.

Половината от боровинките се изстискват. Сокът им се вари с щипка канела, докато се посгъсти. Сгъстеният сок се съединява с останалите цели боровинки и се държи на топло. Като се опекат, ябълките внимателно се изваждат от тавичката и се изцеждат. Пълнят се с боровинките и се сервират около фазана.

Сокът от печения фазан се обезмаслява с няколко лъжици плодов сок или вода, като се оставя да кипне. Поднася се в сосиера. подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар