Пълнени мариновани патладжани

Пълнени мариновани патладжани

16/02/2020
"Мариновани патладжани с чудна плънка, която ще ви накара да питате за още"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 722
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр. големи
  • сол - 2 щедри щипки
  • Марината
  • оцет - 40 г
  • зехтин - 30 г
  • чесън - 10 г (2 скилидки) настърган
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смля
  • сол - 1 щипка
  • Плънка
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • сирене - 160 г меко, не много солено
  • кашкавал - 30 - 40 г + за поръсване
  • магданоз - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да подготвите патладжаните, ще ви е нужно да създадете кухини в месестата част. За целта вземете точилка и върху плот притискайте всеки от зеленчуците с нея, с движения имитиращи разточване. Важно е патладжаните да са цели, с дръжките.

Когато омекнат и стоят леко сплескани, това означава, че вътрешността им се е смачкала добре и слегнала.

Срежете надлъжно кората от едната страна, оставяйки около 2 см от краищата. През този процеп посолете добре отвътре и оставете за 30 минути.

Отделенията горчив сок отмийте хубаво с леко притискане, за да се отцеди от водата месцето на патладжана.

Пригответе марината като смесите изброените за нея продукти и намажете обилно вътрешността на коремчетата. С остатъка полейте зеленчуците и оставете да престоят 2-3 часа.

За плънката разбийте яйцето и белтъка. Настържете при него кашкавала, натрошете сиренето и разбъркайте с накълцания магданоз.

Напълнете кухините на маринованите патладжани с приготвения пълнеж и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за малко повече от час. Добре е да покриете с фолио приготвените пълнени патладжани, за да не загаря излизащата отгоре плънка.

Когато са готови, поръсете обилно с още кашкавал и запечете до златисто кафяво всички пълнени мариновани патладжани.

Пълнените зеленчуци поднесете с подходящо питие. Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар